Är du trött på snabbmakaroner & nudlar? Här kommer ett dunderrecept som jag kom på ikväll! Laga & njut!
Du behöver till 4 personer:
600g kassler
3,5dl grädde
0,5dl stark sås som du gillar
3 msk sötstark senap
1 msk svartpeppar
1 gullök
100g smör
1tsk vitpeppar
100g riven ost (gärna någon smakrik sort, typ lagrad cheddar)
4 stora potatisar
200g jordärtskockor
1. Sätt på ugnen på 200 grader.
2. Skala jordärtskockorna och potatisen. Lägg dem i varsin kastrull (de har olika koktid) och koka på hög temperatur. De ska bli kokta tills de är enkla att mosa.
3. Smält 50g av smöret i en stekpanna så att det karamelliseras (på så sätt kommer löken att få en fylligare och rundare smak). Skär upp löken som du gillar den och bryn den i smöret under inte allt för hög temperatur. Lägg den karamelliserade löken i botten på en ugnsform. Den ska täcka botten.
4. Skär upp kasslern i halvmånar och placera ovanpå den stekta löken.
5. Häll över den starka såsen, senapen, svartpepparn och 3 dl grädde. Toppa den med den rivna osten. Eftersom både köttet och osten är salta skall du inte salta någonting på gratängen. Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter i mitten av ugnen.
6. När potatisen och jordärtskockan är färdigkokta lägger du alltsammans i en av kastrullerna, lägg till 50g smör och 0,5dl grädde, salt och vitpeppar. Vispa lite slarvigt så att det blir lite tuggmotstånd i klumparna.
Easy peasy lemonsqueezy!
Hoppas det smakar!