Episkt recept på kassler med go-mos!

Är du trött på snabbmakaroner & nudlar? Här kommer ett dunderrecept som jag kom på ikväll! Laga & njut!

kassler_gratäng_recept

Du behöver till 4 personer:

600g kassler

3,5dl grädde

0,5dl stark sås som du gillar

3 msk sötstark senap

1 msk svartpeppar

1 gullök

100g smör

1tsk vitpeppar

100g riven ost (gärna någon smakrik sort, typ lagrad cheddar)

4 stora potatisar

200g jordärtskockor

1. Sätt på ugnen på 200 grader.

2. Skala jordärtskockorna och potatisen. Lägg dem i varsin kastrull (de har olika koktid) och koka på hög temperatur. De ska bli kokta tills de är enkla att mosa.

3. Smält 50g av smöret i en stekpanna så att det karamelliseras (på så sätt kommer löken att få en fylligare och rundare smak). Skär upp löken som du gillar den och bryn den i smöret under inte allt för hög temperatur. Lägg den karamelliserade löken i botten på en ugnsform. Den ska täcka botten.

4. Skär upp kasslern i halvmånar och placera ovanpå den stekta löken.

5. Häll över den starka såsen, senapen, svartpepparn och 3 dl grädde. Toppa den med den rivna osten. Eftersom både köttet och osten är salta skall du inte salta någonting på gratängen. Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter i mitten av ugnen.

6. När potatisen och jordärtskockan är färdigkokta lägger du alltsammans i en av kastrullerna, lägg till 50g smör och 0,5dl grädde, salt och vitpeppar. Vispa lite slarvigt så att det blir lite tuggmotstånd i klumparna.

Easy peasy lemonsqueezy!

Hoppas det smakar!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s